SCHWIMMEN IM SOMMER
MAGAZIN

Lassen Sie Ihre Sommerstimmung mit dem kostenlosen Swimm Summer Magazine aufblühen! Entdecken Sie auf über 100 Seiten Informationen über Intelligent Polish, mit belebenden Geschichten über die Vorteile von Gesundheit und Nachhaltigkeit, wunderschön illustriert mit inspirierenden Fotos und herzerwärmenden Bewertungen von anderen glücklichen Intelligent Pool-Besitzern. Lassen Sie sich inspirieren und genießen Sie die Sommeratmosphäre in Ihrem eigenen Garten!

Danke! Deine Einreichung ist eingegangen!
Hoppla! Beim Absenden des Formulars ist etwas schief gelaufen.
Lesedauer:
5
Minuten

Werk aan je gezondheid in een zwembad van Swimm

Ben je enthousiast over de gezondheidsvoordelen van zwemmen? En wil je concrete stappen zetten naar een gezonde(re) toekomst? Ontdek nu wat de baden van Swimm je te bieden hebben...
Verfasst von
Mark Smits
Veröffentlicht am
October 22, 2024

Wil je gaan zwemmen? Dan heb je de volgende opties. Ieder met zijn voordelen en nadelen:

In een openbaar zwembad is vaak veel lawaai en de hygiëne laat te wensen over. Een Jetstream zwembad daarentegen evenaart niet het gevoel dat je op een natuurlijke wijze zwemt. Een groot zwembad is mooi, maar past helaas niet in iedere tuin. Ook moet je na enkele slagen weer keren. Wederom niet het ideale zwembad om gezonder mee te worden. 

Gelukkig hebben onze zwembaden de bovenstaande nadelen niet. 

Een zwembad van Swimm:

  • Is het ideale zwembad om in aan je gezondheid te werken (hierover verder op deze pagina meer);
  • Is 24/7 en het hele jaar door te gebruiken wanneer jij dat zelf wilt;
  • Behoeft geen grote tuin (afmeting is slechts 4 bij 2 meter!);
  • Biedt je een zwemervaring alsof je in open water zwemt.
  • Bevat software waarmee je op maat trainingsprogramma's uitvoert

Wil je zelf ervaren wat de zwemervaring in een Swimm zo uniek maakt? En wil je een concrete eerste stap zetten naar een gezondere toekomst? Kom dan geheel vrijblijvend proefzwemmen in ons Experience Centre in Boxtel. Klik op de onderstaande knop en kies een 2 uur durend tijdslot waarin je wilt komen zwemmen: 

CTA: https://www.swimm.nl/zelf-uitproberen 

“Wist je dat 1 op de 3 proefzwemmers zo fan van de SWIMM zijn dat zij uiteindelijk een zwembad aanschaffen?”

[Afbeelding van het proefzwem gedeelte in Boxtel] 

Ontdek verder op deze pagina waarom een Swimm het ideale zwembad is voor mensen die aan hun gezondheid willen werken!

'Nu snap ik waarom mensen zo enthousiast zijn over het zwemmen in jullie bad!'

Wat is een SWIMM? 

Een SWIMM is een klein, duurzaam tegenstroom zwembad. In een SWIMM profiteer je als zwemmer van een natuurlijke zwemervaring. De egale stroming zorgt ervoor dat het voelt alsof je in open water zwemt. Ideaal voor zwemmers die aan hun gezondheid willen werken. Zowel voor de fanatieke sporters als mensen die op eigen tempo aan hun vitaliteit willen werken. 

De voordelen van de baden van Swimm

Een groot voordeel van de zwembaden van Swimm, is dat ze klein zijn. Maar waarom is klein zijn een voordeel in de wereld van zwembaden? Denk maar eens goed na. In welk zwembad denk je meer water nodig te hebben? Voor een groot of voor een klein zwembad? In de compacte baden van Swimm heb je dus minder water nodig. Dit betekent dat je minder water hoeft te gebruiken om je bad te vullen. Ook zullen de verwarmingskosten flink lager uitvallen! Ook past een klein zwembad zoals de Swimm in bijna iedere tuin. 

Ook krijg je een stukje trainingssoftware bij onze zwembaden. Dit geeft je de mogelijkheid om je trainingsresultaten bij te houden en terug te zien. In deze software krijg je trainingsschema's die op jouw specifieke situatie af te stemmen zijn. Zo behaal je de beste resultaten en blijf je jezelf uitdagen. Iedere dag een stukje beter (en gezonder!) mede mogelijk gemaakt door je zwembad van Swimm. 

Kies je ervoor om een zwembad van Swimm aan te schaffen? Dan profiteer je van een privé zwembad bij jou in je achtertuin. Nooit meer de deur uit hoeven en toch optimaal werken aan je gezondheid? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is vanaf nu zeker mogelijk! 

https://www.youtube.com/watch?v=QoGLBY9NJnU&ab_channel=SWIMM 

De grootste voordelen van de Swimm op een rij: 

  • Een egale en natuurlijke stroming waarbij geen water turbulentie opspeelt
  • Een zwemervaring die aanvoelt alsof je in open water zwemt
  • Trainingsschema’s specifiek op jouw niveau afgestemd (software is inbegrepen)
  • De vele voordelen van zwemmen, zoals: een verbeterde conditie, krachtiger lichaam en betere mentale gezondheid
  • Een zwembad dat ook past in kleinere tuinen 
  • Een duurzaam en onderhoudsvriendelijk zwembad
  • Een zwembad in je eigen tuin (nooit meer naar de sportschool of het openbare zwembad!)
  • De mogelijkheid om iedere dag in koud water te zwemmen.

Wat maakt het zwembad van Swimm uniek ten opzichte van andere zwembaden? 

Hieronder vergelijken we een zwembad van Swimm met de volgende alternatieven:

  1. De Swimm (unieke propeller aangedreven tegenstroom) VS Jetstream zwembaden
  2. De Swimm VS grote zwembaden
  3. De Swimm VS openbare zwembaden. 
  4. Zwemmen in een Swimm VS fitness en hardlopen. 

Swimm’s zwembaden VS Jetstream zwembaden

De zwembaden van Swimm bieden je een natuurlijke zwemervaring in tegenstelling tot de Jetstream zwembaden. Dit komt door de gelijkwaardige waterstroming van ons zwembad. Je zult als ervaren zwemmer nou wel denken? 

Waarom is dit dan anders dan bijvoorbeeld Jetstream? En heeft een Jetstream bad niet allerlei voordelen? Die voordelen zijn er zeker, want bij een Jetstream zorgt één enkele straal voor de stroming in het water. Ook is de pomp eenvoudiger te monteren, past zo’n jet in bijna ieder zwembad en is het een stuk goedkoper dan onze zwembaden. Dus waarom zou ik meer betalen voor een zwembad van Swimm? 

In een zwembad van Swimm voel je je vrijer in het water. De gelijkwaardige stroming die een SWIMM uniek maakt komt niet vanuit één enkele straal, maar wordt door een uniek propeller tegenstroomsysteem opgewekt. Dit vult het hele zwembad met de juiste stroming. Hierdoor voelt het water ondersteunend en in balans aan. Als zwemmer blijf jij door de waterbalans in evenwicht en haal jij alles uit jouw zwemprestaties. Je hoeft niet steeds in positie te komen, maar je kunt je volledig focussen op het zwemmen. Vergeet hierbij niet dat jij door middel van de software jouw prestaties kunt bijhouden en jezelf hierin kunt blijven uitdagen. 

[Filmpje van de stroming en wat deze zo uniek maakt]

De kleine baden van Swimm VS grote standaard zwembaden

Swimm biedt de mogelijkheid om effectief te trainen en te zwemmen in een klein zwembad. Een klein zwembad is een stuk goedkoper dan een groot zwembad. Ons kleinste zwembad is 4 meter bij 2 meter. Deze past in bijna iedere tuin! 

Daarnaast kun je in een groot zwembad niet effectief trainen om de beste sportresultaten te behalen. Een groot zwembad biedt je in de meeste gevallen geen tegenstroom. Ondanks de serieuze lengte van een groot zwembad, kun je er niet optimaal baantjes in zwemmen. Na slechts enkele slagen ben je aan de overkant en zul je moeten draaien. 

Een privé zwembad van Swimm VS het openbare zwembad

Nou denk jij als lezer vast: “ik kan ook gewoon naar een openbaar zwembad gaan om te trainen, ik heb zelf geen zwembad in de tuin nodig”. Daar heb je gelijk in, dat is ook zeker een optie. 

Maar hoe lekker is het dat jij op jouw eigen niveau kan trainen in een Swimm, zonder dat anderen je in de weg lopen? Dat jij kan gaan zwemmen wanneer jij maar wilt? Dat jij geen reistijd of gesjouw met spullen meer hebt? En dat je vaker en efficiënter kan trainen in je toch wel drukke leven? 

Mocht je na dit artikel nog niet overtuigd zijn, dan zou ik je aanraden om eens te komen proefzwemmen op onze locatie in Boxtel. Naast dat het een leuke, unieke ervaring is, kun je ook even onze zwembaden proberen. Mocht je vragen hebben, dan staan onze medewerkers voor je klaar! 

[CTA: proefzwemmen] 

Zwemmen in een Swimm VS fitness en hardlopen

Tegenwoordig gaan veel mensen naar de sportschool of hardlopen. Misschien doe jij dit ook wel, als lezer. Een beetje krachttraining of juist goed aan je conditie werken. Deze twee sporten zijn tegenwoordig zo’n hype. Hoe meer je in de sportschool staat hoe beter, zeggen ze toch altijd? Maar is dit eigenlijk wel nodig?

De voordelen van fitness en hardlopen zijn dat je sterker wordt en dat je conditie flink verbetert. Hoe fijn is het dat je jezelf fit en energiek voelt? Dit verslavende gevoel zorgt ervoor dat we blijven gaan en aan onze gezondheid willen werken. Echter, zijn het beide sporten, wanneer je het niet met de juiste techniek doet, je snel blessures oploopt. 

Zwemmen daarentegen kan een hele goede oplossing zijn om je fit en energiek te voelen, zonder te veel belasting op je lichaam. Het water zorgt voor een natuurlijke weerstand, waardoor je spieren sterker worden zonder je ademhaling te veel te belasten. het is een low-impact sport. hiermee wordt bedoeld dat je niet te veel druk zet op je beenderen en gewrichten, maar rustig op jouw tempo kan trainen. Met de bijbehorende software kun je trainingsschema's maken die passen bij jouw doel en niveau.

Om deze reden kun jij jezelf blijven uitdagen of juist de conditie behouden die jij al hebt opgebouwd. Daarnaast hoef jij niet meer naar de sportschool, te hardlopen of naar een openbaar zwembad te gaan. De SWIMM is op deze manier handig in gebruik omdat het minder fysiek belastend is en jij het kan doen wanneer jij het maar wilt, zonder dat jij iemand anders ervoor nodig hebt. Ook hoef jij niet meer weg van huis om te trainen, waardoor je meer tijd overhoudt op een dag. Hoe lekker is dat?

Voor wie zijn de baden van SWIMM?

SWIMM’s baden zijn geschikt voor triatleten, ouderen, recreatieve zwemmers, sportieve zwemfanaten en voor mensen die op zoek zijn naar een andere levensstijl. Dit zijn er een hele hoop. Ik zal hieronder uitleggen waarom een SWIMM voor jou geschikt is:

  • Triatleten

Als triatleet is een goede conditie, gezonde levensstijl en het bijhouden van je sportresultaten het allerbelangrijkste om de beste sportprestaties te behalen en jezelf te verbeteren. Bij de SWIMM train jij wanneer je wil, ben jij niet afhankelijk van anderen en behaal jij op jouw manier de beste sportresultaten aan de hand van de bijbehorende software. 

Doordat jij in de SWIMM doelgericht traint door  kort en effectief te trainen zonder afleiding, behaal je sneller jouw gewenste sportresultaten in een kortere tijd. Daarnaast wil jij natuurlijk als sporter het liefst in natuurwater trainen, omdat dit van je gevraagd wordt tijdens wedstrijden. Echter, kan dit natuurlijk niet het gehele jaar door. In de winter ga je naar openbare zwembaden, maar dit water komt onvoldoende overeen met natuurwater. De SWIMM biedt jou hierin een oplossing door het unieke propeller tegenstroomsysteem. Hiermee wordt het natuurwater nagebootst. 

Jij kunt het gehele jaar door op jouw gewenste tempo en niveau trainen, met op maat gemaakte trainingsschema’s, zodat jij fit en goed voorbereid aan de start kunt staan! 

[Verschillende referenties van topzwemmer, triatleten en Patty’s]

Waarom is zwemmen zo goed voor je?

Ga voor een zwembad van Swimm en profiteer van de volgende (gezondheids)-voordelen: 

  • Gewichtsverlies: Zwemmen is effectief voor gewichtsverlies omdat het een activiteit is die op een lage intensiteit lang vol te houden is, wat essentieel is voor vetverbranding. Het verbrandt gemiddeld zo'n 500 kcal per uur.
  • Conditieverbetering: Zwemmen is een cardiosport die je longcapaciteit beetje bij beetje vergroot, waardoor je conditie verbetert. Tegenstroom baden bieden zelfs een intensieve conditietraining.
  • Spiertraining: Zwemmen traint diverse spiergroepen, waaronder billen, buik, schouders en armen. Het leidt tot een algeheel gespierd lichaam en gebruikt spieren die je bij andere sporten minder intensief aanspreekt.
  • Rugontlasting: Zwemmen is goed voor de rug omdat het de rug minder belast dan veel andere sporten. Met name de rugslag is geschikt om de rugspieren te versterken, en het warme water bevordert de doorbloeding.
  • Breinstimulatie: Zwemmen stimuleert de aanmaak van witte stof in de hersenen, wat cruciaal is voor flexibel denken, probleemoplossend vermogen, initiatief nemen en motivatie.
  • Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten: Zwemmen is een aerobe manier van trainen die de bloeddruk en het cholesterolniveau verlaagt, waardoor het het risico op hart- en vaatziekten vermindert.
  • Geschikt voor revalidatie: Als een low-impact sport is zwemmen geschikt voor mensen die herstellen van blessures. De kans op blessures is kleiner in vergelijking met veel andere sporten.
  • Stressvermindering: Zwemmen verlaagt stress, ontspant spieren en stimuleert de aanmaak van endorfine, dopamine en serotonine, wat leidt tot minder stress en een beter gevoel.
  • Verbeterde slaap: Fysieke inspanning, zoals zwemmen, draagt bij aan een goede nachtrust. Een actieve dag in het zwembad kan helpen om beter te slapen.
  • Leuk en plezierig: Naast alle gezondheidsvoordelen is zwemmen gewoon een leuke sport. Plezier hebben in de gekozen sport is essentieel voor langetermijnbetrokkenheid en gezondheidswinst.

De eerste stap zetten naar een gezondere toekomst?

Zoals je hierboven hebt gelezen brengt een Swimm, bij aanschaf veel voordelen met zich mee. Niet alleen dat het een zwembad is met tegenstroom, maar ook dat het in je kleine tuin past, kostenbesparend is, je effectief kan trainen en jij jouw gezondheid een boost geeft op zowel mentaal als fysiek vlak.

Ben jij na het lezen van deze pagina nieuwsgierig geworden naar de zwembaden van Swimm? Kom een kijkje nemen op onze locatie in Boxtel. Hier kan je komen proefzwemmen om de unieke tegenstroomervaring te ervaren. 

CTA Proefzwemmen

Die Schwimmbecken mit Gegenstromanlage

Der Swimm Intelligent Pool ist ein kompakter, energieeffizienter und wartungsarmer Heimpool mit fortschrittlicher Wasserzirkulation und intelligenter Software, mit der Sie das ganze Jahr über luxuriös an Ihrer Gesundheit arbeiten können.

Lesen Sie auch

Interviews, Tipps und Artikel
Technik
Lesedauer:
3
Min.

Poolgröße: Wie wählen Sie die ideale Größe für Ihren Pool?

Entdecken Sie in diesem Artikel die ideale Größe Ihres brandneuen Pools, viel Spaß im Voraus!
Lesen Sie den Blog
Nachhaltigkeit
Lesedauer:
7
Min.

Nachhaltigkeit und Konsum?

In einer Zeit, in der nachhaltiges Leben Bestand hat, trägt Swimm mit Schwimmbädern, die in Bezug auf Energieeffizienz einen Schritt voraus sind, zu einer grüneren Zukunft bei. Mit dem Fokus auf kompakte Abmessungen, fortschrittliche Materialien und hervorragende Isolierung bietet Swimm eine umweltfreundliche Alternative für Schwimmbegeisterte, ohne auf das Schwimmerlebnis verzichten zu müssen.
Lesen Sie den Blog
Schwimmen
Lesedauer:
9
Min.

The Mud Run: Ein Tag voller Abenteuer und Teamgeist

Der Mud Run ist eine jährliche Veranstaltung, bei der Sportlerteams an einem herausfordernden Hindernislauf teilnehmen. Es ist ein Tag voller Abenteuer, Teamwork und Ausdauer. Im Jahr 2022 beschloss unser gesamtes Team, am Mud Run teilzunehmen. Wir waren alle begeistert und begeistert. Es versprach ein Tag voller Spaß, Herausforderungen und natürlich einer ordentlichen Portion Schlamm zu werden. In diesem Blog werde ich dich durch unsere Erlebnisse beim Mud Run führen und dir alles über die Hindernisse erzählen, die wir überwunden haben, den Teamgeist, den wir erlebt haben, und die Zufriedenheit, die wir verspürten, als wir die Ziellinie erreichten.
Lesen Sie den Blog